Pogány: Zsályaliget Hotel & Wellness****

Nyugdíjasok számára kiírt pályázat keretében igénybe vehető üdülők  Fogyatékossággal élők számára kiírt pályázat keretében igénybe vehető üdülők  Nagycsaládosok számára kiírt pályázat keretében igénybe vehető üdülők 

Cím: 7666 Pogány, Külterület 100/7 hrsz.
Telefonszám: 06 30 601 0067
E-mail: recepcio@zsalyaliget.hu
Honlap: www.zsalyaliget.hu

A Zsályaliget elsődleges célja, hogy a családok számára színvonalas, értékes, közös programokkal teli rendezvényeket, valamint nyugodt, természetközeli és élményekben gazdag helyszínt biztosítson.
A park és a hotel Baranya megyében, Pogány völgyében, természetes környezetben, források, tavak, patakok közvetlen közelében helyezkedik el 23 hektáros területen. A 2016-ban átadott új, innovatív, fejlett technológiával felszerelt környezet- és családbarát hotelt és élményparkot zöldmezős turisztikai fejlesztés keretében építették. A Zsályaliget Élménypark kitűnően alkalmas a család különböző korú gyermekeinek együttes szórakozására már három éves kortól, akár 14 éves korig. A Fogadó épület különleges elhelyezkedéséből fakadóan a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket akkor is, ha távolról szemlélik játékukat.
A Zsályaliget Hotel tökéletes szálláshely mind a wellness-re, mind a kalandra vágyó vendégek számára. 
A hotelben összesen 8, ebből 6 nagy méretű családi szoba várja a vendégeket, classic, delux és panoráma kivitelben. Az itt megszállók mindent megtalálnak, ami a szórakozáshoz és a pihenéshez kell az infraszaunától a jacuzzin, dézsán át a kültéri medencéig. A szálloda egész területén elérhető WiFi, recepció, továbbá bár, multifunkciós étkező hely, nyári terasz és kinti sütögető segíti a kikapcsolódást.
A szálláshely mellett részben akadálymentes játszótér várja a látogatókat. 
Ehhez társul egy kerékpártároló, kerékpárkölcsönző (20 db ingyenesen kölcsönözhető bicikli) és szerviz is. Természetesen a sétát kedvelők is gyönyörű tájakon barangolhatnak.
A Zsályaliget Hotel és Élménypark a zöld gondolkodás jegyében született meg, és ezt a szemléletet szeretné továbbadni. Az agrárfarmon a gyerekek a mindennapi gazdálkodás szállítási feladatait élhetik át – tiszta és kontrollált, műanyag eszközökkel és pedálos kistraktorokkal ellátott pályán. A természetes anyagokból épült attrakciók egyik legkedveltebb eleme a nádkunyhó, nádlabirintus, szalmapajta, amely a felnőttekben is a régmúlt gyermekkort idézi fel. A tanyasi állatkert szintén nagy élmény a városi gyermekek számára. (A gyermekek itt szamárral, kecskékkel, törpe kecskével, bárányokkal, nyulakkal, disznókkal, amerikai csüngőhasú malaccal, tyúkokkal, kacsákkal, libákkal, ékszerteknősökkel találkozhatnak.)
A gyerekek, illetve a mozogni vágyók szabadban, jó levegőn órákon keresztül élvezhetik a park szolgáltatásait. Nemcsak eltöltik az időt, hanem minőségi időben fejlődhetnek készségeik. A park kalandos, rendhagyó homokozóval is várja a gyermekeket, amelyben "erőgépek", csörlők, daruk segítségével tudják a homokot szállítani. A homokvár, homokhajó, az egyedi markolók a homokozóban - persze minden kicsiben – is a kaland része. A homokozó legfelső szintjén egy 2 tornyú vár fogadja a gyerekeket csúszdával.
A trambulinpark és az egyensúlypark is nagy élményt jelent a gyermekeknek, amellett hogy fejlesztő hatása bizonyított előnyökkel jár.
A vendégek hosszabb és rövidebb gyalog- és kerékpár túraútvonalakat járhatnak be, melyek mezőkön, erdőkön, vaddisznó dagonyázón, patakon vezetnek át.
A sportolni vágyókat külön egységként álló strandröplabda-, homokos foci-, petanque-, és lábtengó pálya várja, továbbá a csoportosan vagy baráti társasággal érkező vendégeknek lehetőségük van pingpongozni, tollaslabdázni, labdázni és frizbizni is. A focirajongók a magyar fejlesztésű, nagy sikerű Teqball asztalt is használhatják, amelyet a régióban elsőként a Zsályaligetben próbálhattak ki az érdeklődök.
Társaságok részére grillező, bográcsozó helyek, sörpadok állnak rendelkezésre.
Az Erzsébet-program keretében elnyerhető támogatás nem terjed ki az idegenforgalmi adó (IFA) összegére, amelyet minden, 18. életévét betöltött vendégnek az adott szálláshelyen, készpénzben szükséges megfizetnie. Az IFA mértékére minden esetben az illetékes települési önkormányzat rendelete az irányadó, összegéről a szálláshely nyújt felvilágosítást.

Térítés nélkül igénybe vehető szolgáltatások az Erzsébet-program pályázatnyertesei számára

 • teljes panziós ellátás
 • gyerekbarát szolgáltatások
 • infraszauna, jacuzzi, kültéri medence, fürdőköntös
 • játszótér, külső szezonális gyermekmedence, játékok
 • saját túraútvonalak, és élménypark használata
 • kerékpárkölcsönzés (kaució ellenében), nordic walking, asztalitenisz
 • külső, zárt parkoló
 • sportpályahasználat, pétanque pálya, teqball
 • társasjátékok, labdák, építőkockák, puzzle, fajátékok, játékbabák, játékautók
 • transzfer a szálláshely és Pécs között (előzetes egyeztetés alapján)
 • WiFi
 • egyszeri díjmentes kávé kupon a pécsi Café Frei-ba

A változtatás jogát a szálláshely fenntartja.

Látnivalók a környéken

 • Harkány: Terehegyi Református Templom, Zsigmondy sétány és park, Futó László Pál Múzeum, Gyógyfürdő
 • Pécs: Vasváry villa, Misina tető, Dzsámi, Székesegyház, Zsinagóga, Vasarely Múzeum, Tettyei romok, Zsolnay-múzeum, Csontváry-múzeum, Állatkert és Akvárium-Terrárium
 • Villány: Villányi Bormúzeum, Villányi pincesor, Virányi Endre Kiállítás, Nagyharsányi szoborpark

A szálloda elfogad

 • bankkártyát
 • SZÉP kártyát (OTP, K&H, MKB)

Megközelítés

 • autóbusz
 • gépkocsi
 • vonat

Foglalható turnusok a szabad helyek függvényében
hétfőtől péntekig (5 nap/ 4 éjszaka) vagy péntektől hétfőig (4 nap/ 3 éjszaka)

Nyugdíjas pályázatnyerteseknek

 • 2019. június 15-ig
 • 2019. szeptember 1. – december 20.

Fogyatékossággal élő pályázatnyerteseknek

 • 2019. január 1. – december 20.

Nagycsaládos pályázatnyerteseknek

 • 2019. január 1. – december 20.

Ezen a szálláshelyen az alábbi pályázatok nyertesei pihenhetnek

 • Pályázati felhívás nyugdíjasok számára 2019-ben felhasználható üdülésre
 • Pályázati felhívás fogyatékossággal élők számára 2019-ben felhasználható üdülésre
 • Pályázati felhívás nagycsaládosok számára 2019-ben felhasználható üdülésre
Tovább a galériára

Hírek, aktualitások

7774

Több idő a szállásfoglalásra


Meghosszabbodik a szállásfoglalásra rendelkezésre álló idő az Erzsébet-programban. A nyertes pályázók az erzsebet.szallas.hu oldalon 2020. október 31-ig választhatják ki, hogy hol és mikor szeretnének pihenni.
7770

Tájékoztatás a felhasználói fiókokról


Az Erzsébet-programban a szállásfoglalás 2020-ban ­– a szallas.hu portállal kialakított együttműködésnek köszönhetően – az erzsebet.szallas.hu oldalon történik.
7768

Az Erzsébet-program telefonos ügyfélszolgálata megszűnt


2020. május 1-jétől az Erzsébet-program ügyfélszolgálata kizárólag elektronikus levélben érhető el, szállásfoglalással kapcsolatban a szallas.hu ügyfélszolgálata nyújt felvilágosítást.

Tovább az összes hírhez