Pályázatnyertes családok szurkolhattak a Formula-1 szabadedzésén

2018.07.28.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködésének köszönhetően, a pályázatnyertes családok idén a Formula−1 Rolex Magyar Nagydíj pénteki szabadedzését nézhették végig az Erzsébet-program keretében. A 2018. július 27-i egynapos kiránduláson – a hőség ellenére – a felnőttek és a gyerekek is egyaránt nagy izgalommal figyelték az edzést a lelátóról. 

Az Erzsébet-program keretében idén a 33. Formula-1 Rolex Magyar Nagydíj pénteki szabadedzését tekinthették meg a pályázatnyertes családok. Voltak közöttük szép számmal Ferrari-drukkerek, de a Ferrari fő riválisának, a Mercedesnek is rengetegen szurkoltak. Az első szabadedzés végén azonban egyik csapat drukkerei sem örülhetett igazán, mert Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája volt a leggyorsabb – igaz, mindössze 79 ezredmásodperccel előzte meg a tavalyi Magyar Nagydíj győztesét, Sebastian Vettelt.

Az edzések szünetében is mindenki találhatott magának izgalmas programokat a Hungaroringen; például a nézők maguk is gyakorolhatták a kerékcserét, de azt is megtapasztalhatták, milyen edzés-elemekkel tartják fitten magukat a pilóták.

A második szabadedzésen az Erzsébet-program résztvevői – a többi nézővel egyetemben – annak lehetett szemtanúi a lelátóról, hogy Sebastian Vettel a délelőtti köridőt is javította, méghozzá három tizeddel. De a Red Bull-pilóták is nagyon jól teljesítettek – Max Verstappen a második, Daniel Ricciardo pedig a harmadik leggyorsabb befutó lett a szabadedzésen.

Az Erzsébet-program által idén több mint  2000 fő kapott kedvezményes lehetőséget a Formula−1 Magyar Nagydíj szabadedzésének megtekintésére. Mind a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, mind pedig a Hungaroring Sport Zrt. kiemelten fontosnak tartja a már évek óta tartó együttműködést, amelynek jóvoltából idén is olyan családok szurkolhattak a 33. Formula-1 Magyar Nagydíjon, akiknek ez más módon nem lett volna elérhető. Az Európában is egyedülálló szociális üdültetési programban, az Erzsébet-programban részt vevők száma idén már a 1,5 millió főt is eléri.

 

Tovább a galériára

Hírek, aktualitások

7754

Fogyatékossággal élők pályázhatnak kedvezményes üdülésre november 29-ig


Megnyílt a pályázati felület a fogyatékossággal élők számára az Erzsébet-program 2020-ban felhasználható, kedvezményes üdülésre.
7752

Nyugdíjasok pályázhatnak kedvezményes üdülésre november 29-ig


Megnyílt a pályázati felület a nyugdíjasok számára az Erzsébet-program 2020-ban felhasználható, kedvezményes üdülésre.
7745

Fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok pályázhatnak kedvezményes üdülésre november 15-ig


Megnyílt a pályázati felület azon családok számára, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek.

Tovább az összes hírhez