Nincs változás az Erzsébet-utalvány forgalmazásában és elfogadásában, az Európai Bíróság ítélete ellenére sem

2016.02.23.

Az Európai Bíróság a mai napon hozta meg ítéletét a SZÉP Kártyával és Erzsébet-utalványcsalád forgalmazásával kapcsolatos, több éve húzódó kötelezettségszegési eljárásban indított perben. A bírósági szakaszba került eljárás azért indult el, mert francia multinacionális cégek nehezményezték, hogy Magyarország Kormánya a magyar emberek érdekét szolgáló, európai mércével mérve is egyedülállóan sikeres szociális üdültetési rendszert hozott létre az utalványforgalmazás eredményéből.

Az Erzsébet-utalványok – akár papíralapon, akár kártyán rendelve − továbbra is a béren kívüli juttatás részeként adhatók, ezt a hatályos adójogszabályok biztosítják.

Az Erzsébet-utalványok kibocsátása, elfogadása és beváltása elektronikus kártya formájában is zavartalanul folyik tovább. A 2016-ban kiírt (és a későbbiekben kiírandó) Erzsébet-program pályázatok fedezete – mind az Erzsébet-utalványok forgalmazásának 2015. évi pénzügyi eredményéből, mind költségvetési forrásból – biztosított.

Az Erzsébet-utalványt jelenleg mintegy 48.000 munkaadó ad dolgozóinak, és több mint 2.000.000 felhasználó váltja be országosan, több mint 58.000 elfogadóhelyen. Magyarország legnépszerűbb utalványa az Erzsébet-utalvány, amely az utóbbi húsz év legnagyobb szociális üdültetési programjának, az Erzsébet-programnak az egyik pénzügyi alapját biztosította az elmúlt évek során. Az Erzsébet-program keretében eddig több mint 600.000 ember, közülük több mint 300.000 gyermek jutott üdülési, pihenési lehetőséghez.

Hírek, aktualitások

5255

A zánkai Erzsébet Táborban idén újra elindult Magyarország első és egyetlen integrált tenisztábora


Idén negyedik alkalommal rendezik meg Magyarország első és egyetlen integrált tenisztáborát. A közel 100 fős tenisz Erzsébet-tábort a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban Sebestyén Katalin és Szávay Ágnes vezeti. A tematikus turnus edzésein kerekesszékes olimpikon teniszezőink is tartanak edzéseket a többiekkel együtt sportoló, fogyatékkal élő fiataloknak.
5248

Folytatódik az Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért pályázat


A tavalyi év után, 2016-ban is több ezer kárpátaljai fiatal nyaralhat az Erzsébet-táborokban, június 18-án, szombaton érkezett meg az első turnus. Az Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért pályázat keretében nyaraló, 8-14 év közötti gyerekek hat felejthetetlen napot töltöttek a Balaton partján.
5224

Idén ötödször várják a vakációzó gyerekeket az Erzsébet-táborok


Immáron ötödször nyíltak meg a vakációzó gyerekek előtt a nyári Erzsébet-táborok. Zánkán, Fonyódligeten és az erdélyi Ivóban több mint 55 000, 8-14 év közötti gyermek táborozhat az augusztus végéig tartó nyári szezonban. A nyári szünidőben tartott általános és tematikus táborokba rászoruló, határon túli és speciális nevelésű igényű iskolások is érkeznek.

Tovább az összes hírhez