Június 30-ig lehet jelentkezni az Erzsébet-program gyereknapi pályázataira

2017.06.19.

 

Az Erzsébet-program gyereknapkor meghirdetett pályázataira nagyszülők jelentkezhetnek unokáikkal, illetve a gyermeküket egyedül nevelő szülők és a két gyermeket nevelő családok. Pályázatot beadni elektronikusan, a www.erzsebetprogram.hu oldalon lehet 2017. június 30-ig. A pályázaton 2017/2018-ban felhasználható üdülési támogatás nyerhető.

 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány gyereknapon meghirdetett szociális üdülési kiírásaira 2017. június 30-ig lehet pályázni nagyszülőknek, egyedülálló szülőknek és két gyermeket nevelő házas- vagy élettársaknak. A pályázatnyertesek 4 vagy 5 napot tölthetnek el az Erzsébet-programban résztvevő – a többségében gyógyfürdőkkel vagy fürdőzési lehetőséggel is rendelkező – szálláshelyek egyikén 2017-ben vagy 2018-ban.

A nagyszülők számára a pályázat beadásának feltétele, hogy a jelentkezés napján öregségi illetve korkedvezményes nyugellátásban részesüljenek, emellett a 2016. évre megállapított havi teljes összegű ellátásuk nem haladhatja meg a 147.000 forintot. A nagyszülőknek kiírt pályázatban 18. év alatti unokák szerepeltethetőek.

Az egyedülálló és a két gyermeket nevelő szülők akkor jelentkezhetnek, ha a pályázó magánszemély háztartásában élő családtagok egy főre jutó rendszeres, havi nettó jövedelme nem haladja meg a 2017. január 1-jén érvényes minimálbér nettó összegét (84 788 Ft). Az egyedülálló szülők legalább egy 18. életévet be nem töltött gyermekükkel, kétgyermekes családok pedig két kiskorúval jelentkezhetnek.

A támogatás igénybe vételének feltétele a pályázati hozzájárulás határidőben történő megfizetése, amely 3-14 éves kor között 2.500 Ft, 14 éves kor feletti gyermekeknek és felnőtteknek 5000 Ft (0-3 éves korig díjmentes). Részletes pályázati kiírások a www.erzsebetprogram.hu oldalon olvashatóak, itt nyújthatók be a pályázatok is kizárólag elektronikusan, előzetes regisztrációt követően.

Hírek, aktualitások

7276

Világszintű elismerésben részesült az Erzsébet-program


A Nemzetközi Szociálturisztikai Szervezet 2017. évi közgyűlésén a világszinten 20 legkiemelkedőbb szociális üdülési program között mutatta be az Erzsébet-programot. A kiemelt országok között a magyarországi modell az egyetlen közép-kelet-európai. A rangos nemzetközi elismerés nemcsak Magyarországnak és az Erzsébet-programnak szól, hanem a magyar emberek összefogását is dicséri.
7257

Két gyermekes családok is foglalhatnak szállást mától


Megkezdődött a szállásfoglalás azoknak a két gyermeket nevelő családoknak, akik a gyereknapon meghirdetett szociális üdülési pályázaton támogatásban részesültek. Ők az Erzsébet-program elektronikus felületén 2018 március végéig tudnak szállást foglalni, 2018 fennmaradó hónapjaira október 5-től nyílik majd meg a felület.
7256

Szállást foglalhatnak a gyermeküket egyedül nevelő pályázatnyertesek


Megkezdődött a szállásfoglalás azoknak az egyedülálló szülőknek, akik a gyereknapon meghirdetett szociális üdülési pályázaton támogatásban részesültek. Ők az Erzsébet-program elektronikus felületén 2018 március végéig tudnak szállást foglalni, 2018 fennmaradó hónapjaira október 5-től nyílik majd meg a felület.

Tovább az összes hírhez