Június 30-ig lehet jelentkezni az Erzsébet-program gyereknapi pályázataira

2017.06.19.

 

Az Erzsébet-program gyereknapkor meghirdetett pályázataira nagyszülők jelentkezhetnek unokáikkal, illetve a gyermeküket egyedül nevelő szülők és a két gyermeket nevelő családok. Pályázatot beadni elektronikusan, a www.erzsebetprogram.hu oldalon lehet 2017. június 30-ig. A pályázaton 2017/2018-ban felhasználható üdülési támogatás nyerhető.

 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány gyereknapon meghirdetett szociális üdülési kiírásaira 2017. június 30-ig lehet pályázni nagyszülőknek, egyedülálló szülőknek és két gyermeket nevelő házas- vagy élettársaknak. A pályázatnyertesek 4 vagy 5 napot tölthetnek el az Erzsébet-programban résztvevő – a többségében gyógyfürdőkkel vagy fürdőzési lehetőséggel is rendelkező – szálláshelyek egyikén 2017-ben vagy 2018-ban.

A nagyszülők számára a pályázat beadásának feltétele, hogy a jelentkezés napján öregségi illetve korkedvezményes nyugellátásban részesüljenek, emellett a 2016. évre megállapított havi teljes összegű ellátásuk nem haladhatja meg a 147.000 forintot. A nagyszülőknek kiírt pályázatban 18. év alatti unokák szerepeltethetőek.

Az egyedülálló és a két gyermeket nevelő szülők akkor jelentkezhetnek, ha a pályázó magánszemély háztartásában élő családtagok egy főre jutó rendszeres, havi nettó jövedelme nem haladja meg a 2017. január 1-jén érvényes minimálbér nettó összegét (84 788 Ft). Az egyedülálló szülők legalább egy 18. életévet be nem töltött gyermekükkel, kétgyermekes családok pedig két kiskorúval jelentkezhetnek.

A támogatás igénybe vételének feltétele a pályázati hozzájárulás határidőben történő megfizetése, amely 3-14 éves kor között 2.500 Ft, 14 éves kor feletti gyermekeknek és felnőtteknek 5000 Ft (0-3 éves korig díjmentes). Részletes pályázati kiírások a www.erzsebetprogram.hu oldalon olvashatóak, itt nyújthatók be a pályázatok is kizárólag elektronikusan, előzetes regisztrációt követően.

Hírek, aktualitások

7529

Idén is pályázhatnak családok a Forma−1 szabadedzésére


Az Erzsébet-program pályázati lehetőséget hirdet egynapos kirándulásra a mogyoródi Hungaroringre. A pályázatnyertesek a 2018. július 27-i Forma−1-es szabadedzést tekinthetik meg.
7436

Megnyílt a szállásfoglalás a nyugdíjasoknak


A nyugdíjas pályázatnyertesek foglalhatnak szállást.
7334

A pályázatok feldolgozásának határideje meghosszabbodik


A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2017 év végén ismét pályázatokat írt ki az Erzsébet-program keretében felhasználható kedvezményes üdülési lehetőségre. Mivel a nyugdíjasok, a nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők számára meghirdetett kiírásokat a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezte, a beadott pályázatok feldolgozása a vártnál több időt fog igénybe venni.

Tovább az összes hírhez