Erzsébet Szálloda Nyíregyháza – Sóstó

Fogyatékossággal élők számára kiírt pályázat keretében igénybe vehető üdülők  Nagycsaládosok számára kiírt pályázat keretében igénybe vehető üdülők  Nyugdíjasok számára kiírt pályázat keretében igénybe vehető üdülők  BM  

Cím: 4431 Nyíregyháza, Sóstói út 70/A.
Telefonszám: +36 (42) 501 360, +36 (30) 336 8254
GPS koordináta: 48.0059027514, 21.7230606079

Magyarország keleti kapujában, Nyíregyházától 5 kilométerre található Sóstógyógyfürdő. Gyógyvize jódot, brómot és oldott ásványi sókat tartalmaz, így rendkívül alkalmas mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációra, reumatikus és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére, melyet az odalátogatók már Aquarius Élményfürdő épületének nemrég átadott gyógyászati szárnyában is kipróbálhatnak. Szintén Sóstógyógyfürdőn található hazánk legnagyobb regionális szabadtéri néprajzi múzeuma, a Sóstói Múzeumfalu, amely a megye tájegységeinek népi építészetét mutatja be. A Múzeumfalunál 2015-ben egy Pálinkaházat építettek, ahol a térség eredetvédett gyümölcspárlatai kaptak helyet. Szintén Sóstón található a több mint 300 fajt ismertető Nyíregyházi Állatpark is, amely a maga harminc hektáros területével a legnagyobb Magyarországon. Az állatparkban megépült tavaly az Andok háza elnevezésű létesítmény is, ahol 2016-tól Dél-Amerika állatvilágát mutatják be a látogatóknak. A Sóstói-szigetet teljes felújításon ment keresztül a tavalyi évben: felújították a sétányait, a szigetre vezető híd elemeit kicserélték, az egyik tó melletti csónakház rekonstrukciós munkálatait is elvégezték, s öt elektromos csónak is beszerzésre került. Továbbá kialakításra került egy játszópark, ahol lengőtekepálya, asztalitenisz-játszóhelyek, játszóvár, napozóágyak, kültéri társasjátékok, valamint piknikasztalok és tűzrakóhelyek várják a látogatókat.

E testet és lelket üdítő környezetben, egy 4,5 hektáros tölgyerdőben fekszik a 2005-ben teljes körűen felújított, kétszintes Erzsébet Szálloda Nyíregyháza ‒ Sóstó, amely aktív vagy passzív pihenéshez nyújt lehetőséget széleskörű szolgáltatásaival. A szállodában 3 nagy alapterületű, háromágyas apartman (nappali, háló, főzőfülke, fürdőszoba), 25 kétágyas és 8 háromágyas, zuhanyzós és fürdőszobás szoba. A szobák légkondicionáltak, mindegyikben televízió és wifi is rendelkezésre áll, erkély vagy terasz tartozik hozzájuk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a parkra.
A szállodában 4 mozgáskönnyített szoba található, amelyek 3-3 ágyasak.
Parkolás a szálloda zárt parkolójában biztosított.

Állandó programok
A szállodában számos színvonalas, szórakoztató, tartalmas program várja a vendégeket. Az animációs programok széles választékát kínálják gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, gondolva az idősebb, nyugdíjas korosztályra is. Reggelente tornával, délelőtt játékos, ügyességi és sportprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a család apraja-nagyját. A gyermekeknek rajzversenyt, jelmezkészítő foglalkozást, hagyományőrző napot tartanak, és sok-sok meglepetéssel teszik számukra feledhetetlenné az itt töltött időt. A nyári időszakban a szállodán kívüli programoké a főszerep, az állatkerti séták, barangolások a Falumúzeumban, a várost felfedező kalandozások, kirándulások Máriapócsra, Tokajba mind-mind emlékezetessé teszik az itt töltött napokat. Elő- és utószezonban biciklis kirándulások, gyalogtúrák, beltéri programok várják az érdeklődőket. Esténként a gyerekek zenés programokon, a felnőttek tréfás vetélkedőkön vehetnek részt.
Az aktuális programokról a szálloda recepcióján, valamint az animátoroknál érdeklődhetnek.
A programváltoztatás jogát a szálláshely fenntartja.

Szolgáltatások
• szállás teljes panziós ellátással, ellátás módja: büféreggeli, három fogásból álló menüválasztásos ebéd és vacsora
• parkoló
• wifi
• animációs programok
• drinkbár
• pezsgőfürdő
• szauna
• pihenőszoba-sószoba
• futballpálya
• játszótér
• asztalitenisz
• kerékpár kölcsönzés (korlátozott számban; első két óra ingyenes)

Látnivalók a környéken
Nyíregyháza: Nyíregyházi Állatpark, Aquarius Élményfürdő, Tuzson János Botanikus Kert, Sóstói Múzeumfalu, Pálinkaház, Jósa András Múzeum
Túristvándi: Vízimalom
Máriapócs: Máriapócsi Kegytemplom
Nyírbátor: Báthori Várkastély

Az Erzsébet-program keretében elnyerhető támogatás nem terjed ki az idegenforgalmi adó (IFA) összegére, amely minden, 18. életévét betöltött vendégnek a helyszínen készpénzben fizetendő, és mértékére az illetékes települési önkormányzat rendelete az irányadó. Az IFA összegéről a szálláshely-szolgáltatónál érdeklődhet.

A szálloda elfogad:
• Erzsébet-utalványt
• SZÉP kártyát (OTP, K&H, MKB)
• bankkártyát.

Megközelítés
A szálloda Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdőn található, Nyíregyházától 7 km, Debrecentől 60 km, Budapesttől 250 km, Miskolctól 125 km távolságra.
Személygépkocsival Budapest felől az M3-as autópályán kell haladni Nyíregyházáig. Az autópályáról a Nyíregyháza Centrum kijáratnál kell letérni, és a Sóstógyógyfürdő táblát követve jutnak el a vendégek a szállodáig. Sóstógyógyfürdőn a Krúdy Vigadónál kell balra fordulni (a postánál), a Kalandpark bejáratánál kell behajtani a szállodához.
A nyíregyházi vasútállomásról, illetve az autóbusz állomásról a 8-as jelzésű autóbusszal lehet Sóstógyógyfürdőre eljutni (az autóbusz a vasútállomással szemben található megállóhelyről indul). A vasútállomás és az autóbusz állomás egymástól 250 méter távolságra található. A buszról a Krúdy Vigadó megállónál kell leszállni. Buszjegyek a forgalmi irodában, illetve az autóbuszvezetőnél is válthatóak.

Foglalható turnusok
Nagycsaládos pályázók:
2016. március 4. – 2016. december 1., minden hétfőtől péntekig (5 nap/ 4 éjszaka) és minden péntektől hétfőig (4 nap/ 3 éjszaka)

Nyugdíjas pályázók:
2016. március 4. – 2016. június 17., és 2016. szeptember 2. - 2016. december 1., minden hétfőtől péntekig (5 nap/ 4 éjszaka) és minden péntektől hétfőig (4 nap/ 3 éjszaka)

Fogyatékossággal élő pályázók:
2016. március 4. – 2016. december 1., minden hétfőtől péntekig (5 nap/ 4 éjszaka) és minden péntektől hétfőig (4 nap/ 3 éjszaka)

A rendőrségről szóló törvény hatálya alá tartozó szervek hivatásos állományú tagjai, kormánytisztviselői, közalkalmazottai és munkavállalói számára” kiíráson 2016. évben támogatást nyert pályázók részére: 
2016. július 15 – 2016. október 10., minden hétfőtől péntekig (5 nap/ 4 éjszaka) és minden péntektől hétfőig (4 nap/ 3 éjszaka)

A teljes panziós ellátás – vagyis a napi háromszori étkezés – minden esetben az érkezés napján vacsorával kezdődik és az elutazás napján reggelivel fejeződik be.

Pályázat:
Nagycsaládosok
Nyugdíjasok
Fogyatékossággal élők
BM

Tovább a galériára

Hírek, aktualitások

7774

Több idő a szállásfoglalásra


Meghosszabbodik a szállásfoglalásra rendelkezésre álló idő az Erzsébet-programban. A nyertes pályázók az erzsebet.szallas.hu oldalon 2020. október 31-ig választhatják ki, hogy hol és mikor szeretnének pihenni.
7770

Tájékoztatás a felhasználói fiókokról


Az Erzsébet-programban a szállásfoglalás 2020-ban ­– a szallas.hu portállal kialakított együttműködésnek köszönhetően – az erzsebet.szallas.hu oldalon történik.
7768

Az Erzsébet-program telefonos ügyfélszolgálata megszűnt


2020. május 1-jétől az Erzsébet-program ügyfélszolgálata kizárólag elektronikus levélben érhető el, szállásfoglalással kapcsolatban a szallas.hu ügyfélszolgálata nyújt felvilágosítást.

Tovább az összes hírhez