Erzsébet-program

Az Erzsébet-program keretében – a 2012. július 6-án, az Országgyűlés által elfogadott, az Erzsébet-programról szóló törvény értelmében − szociális üdültetéssel és étkeztetéssel; ifjúsági és gyermekvédelmi programokban való részvétellel; külön törvény szerinti szociális és gyermekvédelmi támogatások Erzsébet-utalványban történő folyósításával kapcsolatos feladatok, illetve egyéb, szociális célú feladatok ellátásához kapcsolódó szervezési és lebonyolítási teendők valósulnak meg.

Magyarország Kormánya célul tűzte ki, hogy kedvezményes pihenési lehetőséget biztosít szociális üdülési rendszer keretében. Az Erzsébet-program 2012 óta kiemelt figyelmet fordít azon nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok pihenésének támogatására, akiknek ez másként nem lenne elérhető.

A Program keretében eddig mintegy 900 000 ember jutott üdülési, pihenési lehetőséghez, a kedvezményezettek száma 2017 végére elérheti az 1 millió főt. Az Erzsébet-program a társadalmi szolidaritás és felelősségvállalás valódi, Európa-szerte ismert és elismert, sikeres mintája, hiszen társadalmi összefogással öt év alatt az elmúlt két évtized legnagyobb szociális üdülési programja jöhetett létre hazánkban. A Program Európában is egyedülálló szociális üdültetési modell, amellyel Magyarország a szociálturizmusban részt vevők számát tekintve a kontinensen élen jár.

Hírek, aktualitások

6901

Június 30-ig lehet jelentkezni az Erzsébet-program gyereknapi pályázataira


Az Erzsébet-program gyereknapkor meghirdetett pályázataira nagyszülők jelentkezhetnek unokáikkal, illetve a gyermeküket egyedül nevelő szülők és a két gyermeket nevelő családok. Pályázatot beadni elektronikusan, a www.erzsebetprogram.hu oldalon lehet 2017. június 30-ig. A pályázaton 2017/2018-ban felhasználható üdülési támogatás nyerhető.
6898

Egynapos kirándulás családoknak a Forma-1 időmérő edzésére


Az Erzsébet-program pályázati lehetőséget hirdet a 2017. július 29-i Forma-1-es időmérő edzés megtekintésére a mogyoródi Hungaroringen. Az egynapos programra legalább 2 fő jelentkezhet – 9-18. év közötti gyermek és 18. életévét betöltött szülője, gondviselője. A program megvalósítása minimum 1000 fős érvényes jelentkezés esetén lesz lehetséges.
6881

Gyermeküket egyedül nevelők, kétgyermekes családok, valamint nagyszülők és unokáik is pályázhatnak a gyermeknapkor nyíló új üdülési kiírásokra


A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány három új pályázatot hirdet az Erzsébet-program keretében 2017/2018-ban felhasználható üdülésre. A pályázatok ezúttal nagyszülőknek és unokáiknak, gyermeküket egyedül nevelő szülőknek és gyermekeiknek, illetve kétgyermekes családoknak szólnak. Regisztrálni és pályázatot benyújtani most is kizárólag elektronikusan lehet a www.erzsebetprogram.hu oldalon 2017. május 28. és június 30. között.

Tovább az összes hírhez