Erzsébet-program

Az Erzsébet-program keretében – a 2012. július 6-án, az Országgyűlés által elfogadott, az Erzsébet-programról szóló törvény értelmében − szociális üdültetéssel és étkeztetéssel; ifjúsági és gyermekvédelmi programokban való részvétellel; külön törvény szerinti szociális és gyermekvédelmi támogatások Erzsébet-utalványban történő folyósításával kapcsolatos feladatok, illetve egyéb, szociális célú feladatok ellátásához kapcsolódó szervezési és lebonyolítási teendők valósulnak meg.

Magyarország Kormánya célul tűzte ki, hogy kedvezményes pihenési lehetőséget biztosít szociális üdülési rendszer keretében. Az Erzsébet-program 2012 óta kiemelt figyelmet fordít azon nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok pihenésének támogatására, akiknek ez másként nem lenne elérhető.

A Program keretében eddig több mint 800 000 ember jutott üdülési, pihenési lehetőséghez, a kedvezményezettek száma 2017-re elérheti az 1 millió főt. Az Erzsébet-program a társadalmi szolidaritás és felelősségvállalás valódi, Európa-szerte ismert és elismert, sikeres mintája, hiszen társadalmi összefogással öt év alatt az elmúlt két évtized legnagyobb szociális üdülési programja jöhetett létre hazánkban. A Program Európában is egyedülálló szociális üdültetési modell, amellyel Magyarország a szociálturizmusban részt vevők számát tekintve a kontinensen élen jár.

Hírek, aktualitások

6444

A nagycsaládos nyertesek mától foglalhatnak szállást 2017-re


Megnyílt a szállásfoglalási felület a nagycsaládos pályázatnyertesek számára is, ahol április 30-ig választhatják ki pihenésük helyszínét az idei évre.
6304

Gyógyfürdős szállókban pihenhetnek a nyugdíjasok


Az Erzsébet-programban a nyugdíjasoknak és a fogyatékossággal élőknek kiírt szociális üdülési pályázatok nyertesei mától foglalhatják le pihenésüket 2017 első negyedévére. A szállásfoglalás első üteme március 31-ig tart, és mintegy húsz szálláshely választható a www.erzsebetprogram.hu honlapon.
6857

MEGHOSSZABBÍTOTT BEADÁSI HATÁRIDŐ AZ ERZSÉBET-PROGRAM ÜDÜLÉSI PÁLYÁZATAIRA


A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja az Erzsébet-program keretében a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők részére kiírt üdülési pályázatainak beadási határidejét.

Tovább az összes hírhez